عبارت خود را درج و جهت جستجو Enter را بفشارید ...

استاد مدیریت دانشگاه امام صادق: مردم کلید حل مشکلات کشور هستند

{filetitle} {faces}

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، امروز سه‌شنبه (۲۲ اردیبهشت ماه) نشست دوم از سری نشست‌های دولت مردم‌دار با عنوان ارتباط مردمی، همبستگی ملی و خدمات دولتی توسط مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد. در این نشست که با حضور اساتید مطرح دانشگاه، رؤسای مراکز و مدیران کل بازرسی، نظارت بر عملکرد و ارتباطات مردمی دستگاه‌های اجرایی برگزار شد، دکتر گودرزی استاد مدیریت دانشگاه امام صادق(ع) و رئیس مرکز آمار ایران در سخنان خود عنوان کرد: فرد یا ملتی که تصویری از آینده نداشته باشد، محکوم به این است که دیگران برای آن فرد یا ملت تصویرسازی کنند که نتیجه چنین اقدامی افسردگی برای آن فرد یا ملت است.

رئیس مرکز آمار ایران با اشاره به سنت‌ها افزود: سنت الهی همین است که باید به علم و دانش توجه شود و باید ما، کار و تدبیر لازم را انجام دهیم و قرار نیست همه امور را فقط به خداوند بسپاریم. به عنوان نمونه در همین حوادث اخیر کشور، برخی مدعی بودند که مردم ایران خسته شدند و تاب‌آوری آن‌ها کاهش یافته است. اما مردم در بیش از ۲ ماه پای کار کشور آمدند و در ادامه هم سنت الهی شکل می‌گیرد و آن معجزه در جریان حوادث اخیر به وجود می‌آید.

وی با بیان اینکه وقتی مردم احساس کردند هویت ملی و غرور ملی آن‌ها در این جنگ به خطر افتاده، پای کار کشور آمدند، گفت: عمده مردم فارغ از جناح‌ها، گروه‌ها و نگاه‌هایی که وجود دارد، پای کار ایران آمدند و نشان دادند که چرا تمدن ایرانی یک قدمت طولانی دارد و می‌تواند یکی از سنگ بناهای تمدن آینده جهان شود.

صرف شعارزدگی و تحریرهای شعارگونه منجر به همبستگی ملی نمی‌شود

گودرزی با بیان اینکه موضوع ارتباطات مردمی، تعاملات و همبستگی مبانی عملی دارد، یادآور شد: صرف شعارزدگی و تحریرهای شعارگونه، منجر به همبستگی ملی نمی‌شود نباید ما در این مسیر دچار خطا شویم بلکه این موضوع کاملا اقدامات اجرایی و عملی نیاز دارد.

رئیس مرکز آمار ایران در ادامه به آسیب‌هایی که تحولات اخیر برای کشور ممکن است داشته باشد، توضیح داد: نخستین آسیب این است که دچار غرور شویم که در این صورت برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری نخواهیم کرد و همان دعواهای سیاسی قدیمی شکل خواهد گرفت. در حالی که باید توجه کنیم اتفاقی که درباره کشور رخ داد، بسیار بزرگ است.

وی با بیان اینکه آنچه در بیش از ۲ ماه گذشته در کشور رخ داد، اتفاق بزرگی در سطح ایران و حتی جهان بود که نیازمند تدبیر بزرگ است، گفت: اگر قبول کردیم که صحنه‌ای که در کشور رخ داد، مبتنی بر انسجام و هویت ملی است، پس باید اقداماتی که انجام می‌دهیم مبتنی بر ارتباط، انسجام و هویت ملی باشد. چرا که رهبر شهید فرمودند، راز موفقیت اتحاد مقدس است و اختلاف و تفرقه آسیب به این اتحاد است.

غفلت از اطلاع‌رسانی به موقع به مردم ممکن است آسیب‌رسان است

این استاد دانشگاه درباره اینکه حفظ اتحاد مقدس نیازمند چه الزاماتی است، تصریح کرد: نخست اینکه باید دستگاه‌های متولی درباره معیشت مردم کار کنند و مردم در این شرایط در جریان اطلاعات قرار بگیرند. البته اطلاع‌رسانی سطح‌بندی دارد و قرار نیست همه اطلاعات گفته شود. اما غفلت از اطلاع‌رسانی به موقع به مردم ممکن است آسیب‌رسان شود. به عنوان مثال باید به مردم که دغدغه دارند، اطلاع‌رسانی شود اگر دشمن زیر ساخت‌های کشور را مورد هدف قرار دهد، چه اتفاقی خواهد افتاد و برای این موضوع باید اطلاع‌رسانی بومی در کشور راه‌اندازی شود.

گودرزی با اشاره به مرجعیت در اطلاع‌رسانی تاکیدکرد: اگر این مرجعیت را ما نداشته باشیم، دیگران مرجع اطلاع‌رسانی می‌شوند و این موضوع نیازمند تدبیر و طراحی جدید است.

دشمن تلاش می‌کند بین صمیمیت مردم و حاکمیت حجابی ایجاد کند

گودرزی با بیان اینکه مردم در این دوره نیازمند صمیمیت بیشتر هستند، گفت: الحمدلله می‌بینیم که رئیس‌جمهور، وزرا و مدیران در بین مردم حضور دارند. البته دشمن تلاش می‌کند حجابی بین مردم و مسئولان ایجاد کند. ولی باید در نظر بگیریم که حتی شهادت رهبر انقلاب این پیام را داد که رهبر خط اول و سرمایه بزرگ برای کشور است و نباید از آن غفلت کنیم.

رئیس مرکز آمار ایران، حمله آمریکا و رژیم صهیونیستی به کشورمان را سبب نزدیک‌تر شدن دل‌ها دانست که اگر آن را قدر ندانیم، این نعمت از دست خواهد رفت، یادآور شد: وقتی قدر نعمت را ندانیم و کفران نعمت کنیم، حتی ممکن است به عذاب الهی دچار شویم. بر همین اساس باید برای حفظ این نعمت از فناوری بهره برد.

استاد مدیریت دانشگاه امام صادق(ع) اضافه کرد: در بیشتر مواقع ما مدیران شنونده خوبی نیستیم و باید مسئولان خوب ببینند و خوب بشنوند و خوب تحلیل کنند. به عبارتی باید مدیران در سازمان حرفه‌ای عمل کنند و بر اساس داده‌هایی که دارند، مشکلات معیشت، زندگی و مسائل مردم را به خوبی احصا کرده و به گوش حکمران برسانند.

گودرزی، خوب خواندن و توجه کردن به گفتار و نوشته‌های اداری را بسیار مهم دانست و یادآور شد: در بسیاری از موارد پیش آمده که مدیران بدون توجه به نامه‌ای یا مطلبی فقط زیر آن نوشته‌اند اقدام شود، در حالی که آن نامه و متن نیازمند دستور دیگری است و این نشان می‌دهد که آن مدیر خوب نمی‌بیند و خوب توجه ندارد.

وی اضافه کرد: همچنین زمان‌شناسی از مسائل بسیار مهمی است که مدیران دستگاه‌ها باید به آن توجه کنند. چرا که اگر زمان‌بندی برای تصمیم‌گیری در موضوعی بگذرد، آن تصمیم‌گیری بی‌فایده خواهد بود.

استاد مدیریت دانشگاه امام صادق(ع)، آموزش فرهنگ‌سازی مطالبه‌گری به مردم را بسیار مهم دانست و گفت: مثلا یاد بدهیم تفاوت شکایت با نق‌زدن چیست و این آموزش هم باید از طریق فناوری انجام شود.

رئیس مرکز آمار ایران، لازمه رسیدن به مردم‌داری را مردم‌بینی برشمرد و خاطرنشان کرد: باید مدیران مردم را ببینند و در ادامه مردم را بفهمند و بدانند که مردم چگونه فکر می‌کنند و در نهایت باور کنند که مردم کلید حل مشکلات کشور هستند. در این صورت چرخه مردم‌داری شکل خواهد گرفت.

کلمات کلیدی

آخرین اخبار